Известие

Collapse
No announcement yet.

Нужен ли е капака на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нужен ли е капака на двигателя

Колеги посъветваха ме да си махна капака на двигателя за да има по голямо охлаждане на бубините върху свещите ,понеже на едната пласмасата се е пукнала.
    Та тоя капака само за декорация ли е или има някакво значене ?
    Колата е 156/2.0/98г.

Може би пази бубините от влага и прах, другото му значение е естетично.И вероятно ако го махнеш там дето са свещите ще се пълни с кво ли не.Само да отбележа, че на новата ми алфа която е идентична със старата има кора под двигателя отсека на мотора стои чист,старата прашлясваше доста бързо.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Махай го тоя капак, ако не искаш да сменяш бобини и кабели през няколко месеца.
      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
        Махай го тоя капак, ако не искаш да сменяш бобини и кабели през няколко месеца.
        Колега мерси свещите ги смених за сега са супер ,че майстора ми ме посъветва да го махна тоя капак.

Comment

Той 'майстора', може да ти каже и капака да махнеш. Пак ли, ще го слушаш? С тая пукната пласмаса, дали няма да стане по-голяма беля? И особено като махнеш декоратичния капак и се напълни с боклуци? Смени си бобината, за да се е пукнала не е причината в капака.

Comment

Моята я карам така от няколко години и с нищо не се е напълнила. Разликата е, че бобините ми спряха да се пукат като великденски яйца.
            www.t-auto.bg

Comment

Предполагам,че въпросният капак,ще се окаже като кората под мотора,хем помага,хем пречи.Лично на мен никога не ми е горяла бобина,но веднъж си измих двигателя без този капак,и се видях в чудо как да извадя водата от свещите...
              Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Кората под мотора е друга бира, само че с тея нашите лунни пейзажи, за да имаш читава кора под мотора трябва да караш само по равни пътища - тоест почти невъзможно.
                www.t-auto.bg

Comment

Аз пък никога досега не съм закачал кората под двигателя.
                  Но пък праговете редовно...
                  156 2.0TS

Comment

Радвай се, че 90% от ударите отдолу са директно попадение в картера и натам се сещаш. Аз 2 пъти съм чупил картер. Има колеги дето са чупили по 5-6.
                    www.t-auto.bg

Comment

Няма да слагам спортно окачване тогава
                      156 2.0TS

Comment

Аз си мисля, че щом са я "сложили" инженерите там, значи там и е местото.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз що нямам спукани бобини, като съм с капак?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Кората трябва да си е на мястото,иначе всичко се замърсява. Вода и прах попадат върху всички кабели,свещи,бобини и всичко де що има.
                            Не виждам каква е връзката с махнатия капак и пукането на бобини.

Comment

Връзката е вероятно в по-високата температура заради която некачествени бобини се пукат.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X